Нұсқалар арасындағы айырмашылық: "Абиоз"

Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет

ш (clean up, replaced: Пайдаланылған әдебиет → Дереккөздер using AWB)
 
ш (1 түзету)
 
(айырмашылығы жоқ)

16:30, 2017 ж. сәуірдің 20 кезіндегі нұсқасы

Абиоз –– физикалық немесе химиялық тәсілмен микроағзаларды жою. Бұл принцип ет және көкөніс консервілерін оларды бумен стерилдеуден кейін сақтау, негізіне алынған. (мысалы, сүтті пастеризациялау (қайнату).<ref>Орысша-қазақша түсіндірме сөздік: Биология / Жалпы редакциясын басқарған э.ғ.д., профессор Е. Арын - Павлодар: «ЭКО» ҒӨФ. 2007. - 1028 б. ISBN 9965-08-286-3</ref>

Дереккөздер

<references/>

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:|[[Санат:Еш медиа файлы жоқ мақалалар/{{{1}}}]]|}}}}

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}}Үлгі:Biosci-stub