Доғалатпа

Қазақ Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
16:35, 2012 ж. тамыздың 22 кезіндегі Polat Alemdar (Талқылауы) істеген түзету

Мұнда ауысу: шарлау, іздеу

ДОҒАЛАТПА - ұнды майға қуырып дайындайтын тағам түрі. Талқан секілді Д.-ны шайға немесе сүтке ара¬ластырып жеген. Дэмді тағамды алыс сапарға шыққан жолаушы, мал соңындағы адамдар жолазық ретінде алып жүрген.<ref> Қазақтың этнографиялық категориялар, ұғымдар мен атауларының дәстүрлі жүйесі. Энциклопедия. - Алматы: DPS, 2011. - ISBN 978-601-7026-17-2 </ref>

Дереккөздер

<references/>

Үлгі:Wikify Үлгі:Суретсіз мақала Үлгі:Stub