Картоп бабкасы
Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
Картоп бабкасы (белорус тағамы). Әуелі шикі картопты үгін, сосын оған ұн, тұз, ас содасын, ұнтақ бұрыш, шпикпен бірге шамалы қуырылған пияз қосады да, жақсылап араластырады. Мұнан кейін оны май жаққан тайыз немесе шұңғыл ыдысқа салып пісіреді де, сары маймен қосып дастарқанға қояды. 1,2 кг картопқа: 1 ас қасық бидай ұйы, 3 бас пияз, 50 г шпик, 1 шымшым ас сода сы, 2 ас қасық сары май, тұз бен бұрыш —татымына қарай.<ref>Шаңырақ : Үй-тұрмыстық энциклопедиясы. Алматы : Қаз.Сов.энцикл.Бас ред., 1990 ISBN 5-89800-008-9</ref>
Дереккөздер
<references/>
{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}}
Мақала бастамасы | {{{article}}}}} мақаланың бастамасы. Бұл мақаланы толықтырып, дамыту арқылы, Уикипедияға көмектесе аласыз.{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар| Бұл ескертуді дәлдеп ауыстыру қажет.}} |
| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Картоп бабкасы|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }}
be-x-old:Бабка en:Potato babka lt:Bulvių plokštainis ru:Бабка (блюдо) uk:Картопляна бабка zh:马铃薯巴布卡