Еритін тұздар

Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет

12:18, 2017 ж. сәуірдің 20 кезіндегі Moderator (Талқылауы | үлесі) істеген түзету

(айырм) ← Ескі түзетулер | Ағымдағы түзетулер (айырм) | Жаңа түзетулер → (айырм)

Еритін тұздар (Растворимые соли) - топырақтағы тұздардың суда еритін түрлері; оларға аниондар кальций (Са), магний (Мg), натрий (на) тұздары жатады. Осы тұздар қосындысының мәні бойынша топырақтың тұздылығын немесе тұзсыздығын анықтайды. Мысалы, олардың қосындысы 0,3%-дан асса, оны тұзды топырақ деп атайды.<ref>Қазақ тілі терминдерінің салалық ғылыми түсіндірме сөздігі. Су шарушылығы. – Алматы, Мектеп, 2002.</ref>

Дереккөздер

<references/>

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}}

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:|[[Санат:Еш медиа файлы жоқ мақалалар/{{{1}}}]]|}}}}


{{#ifeq:|Үлгі

| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Еритін тұздар|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }}