Нұсқалар арасындағы айырмашылық: "Доғалатпа"
Қазақ Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
(Жаңа бетте: ДОҒАЛАТПА - ұнды майға қуырып дайындайтын тағам түрі. Талқан секілді Д.-ны шайға немесе сүтке ар...) |
ш (1 түзету) |
(айырмашылығы жоқ)
|
00:15, 2025 ж. сәуірдің 26 кезіндегі нұсқасы
ДОҒАЛАТПА - ұнды майға қуырып дайындайтын тағам түрі. Талқан секілді Д.-ны шайға немесе сүтке ара¬ластырып жеген. Дэмді тағамды алыс сапарға шыққан жолаушы, мал соңындағы адамдар жолазық ретінде алып жүрген.<ref> Қазақтың этнографиялық категориялар, ұғымдар мен атауларының дәстүрлі жүйесі. Энциклопедия. - Алматы: DPS, 2011. - ISBN 978-601-7026-17-2 </ref>
Дереккөздер
<references/>