Нұсқалар арасындағы айырмашылық: "Ет-пептонды сорпа"
Қазақ Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
ш (clean up, replaced: Пайдаланылған әдебиет → Дереккөздер using AWB) |
ш (1 түзету) |
(айырмашылығы жоқ)
|
23:14, 2025 ж. сәуірдің 25 кезіндегі нұсқасы
Ет-пептонды сорпа (Қысқа қартып, орысша «МПБ» деп атайды) - микроағзалардың Санын анықтауға арналған қоректік орта. Ет-пептонды ортаны дайындау үшін сүйексіз, сіңірсіз және майсыз жаңа туралған еттен алынатын ет сорпасын пайдаланады.<ref>Орысша-қазақша түсіндірме сөздік: Биология / Жалпы редакциясын басқарған э.ғ.д., профессор Е. Арын - Павлодар: «ЭКО» ҒӨФ. 2007. - 1028 б. ISBN 9965-08-286-3</ref>
Дереккөздер
<references/>