Өре
Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
Өре –
- құрт, ірімшік, т.б. тағамдар кептіруге арналған сөре. Ағаштан жасалған.
Негізгі бөліктері:- төрт тіреу ағаш;
- екі қысқа, екі ұзын жанағаш.
- Жылқының алдыңғы және артқы аяғына салынатын тұсаудың түрі. Оны қылдан, қайыстан өріп, түйіп жасайды. Жылқының аяғына зақым келтірмес үшін астар салынады. Жылқыны өрелегенде Өренің бір шетін аттың оң аяғына, ал екінші шетін айқастырып аттың артқы сол аяғына салады. Дәстүрлі қазақ қоғамында ас бергенде, той жасағанда ауыл шетіне келген қонақтардың аттарын байлайтын діңгек ағаштарға арқан керіледі. Мұны да кейде Өре деп атайды.
<ref name="source1">"Қазақ Энциклопедиясы"</ref>
Дереккөздер
<references/>
{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}}
{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:|[[Санат:Еш медиа файлы жоқ мақалалар/{{{1}}}]]|}}}}
Мақала бастамасы | {{{article}}}}} мақаланың бастамасы. Бұл мақаланы толықтырып, дамыту арқылы, Уикипедияға көмектесе аласыз.{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар| Бұл ескертуді дәлдеп ауыстыру қажет.}} |
| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Өре|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }}