Кеспе

Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет

Сурет:Kesme being cut.jpg
Kesme dough being cut into noodles

Кеспебидай ұнына жұмыртқа және басқа қажетті заттар қосып иленген қамырды жіңішкелеп кесіп, қайнаған суға қайнатып пісірілген тағам.<ref>Шаңырақ : Үй-тұрмыстық энциклопедиясы. Алматы : Қаз.Сов.энцикл.Бас ред., 1990 ISBN 5-89800-008-9</ref> Балқан мен Жапонияға дейінгі барлық елдердің ұлттык тағамының құрамына кіреді. Дайындаудың жылдамдығы мен жеңілдігі, кепкен түрінде жақсы сақталатындығы оны әртүрлі тағамдарда қолдануға мүм-кіндік береді. Кеспенің басты технологиялық ерекшелігі — ол жайылған қамырдай дайындалуы.<ref>Қазақ тілі терминдерінің салалық ғылыми түсіндірме сөздігі: К54 Қоғамдық тамақтандыру.— Алматы: "Мектеп" баспасы, 2007. — 232 бет.ISBN 9965-36-414-1</ref>

Тағы қараңыз

Дереккөздер

<references/>

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}}


{{#ifeq:|Үлгі

| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Кеспе|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }}

en:Kesme tr:Erişte