Аса суыту

Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет

Аса суыту — сұйық заттың араласқан бөгде қоспаларынан арылтқанда өзінің қату температурасынан төмен температурада да сұйық күйінде қалуы; бұл өте тұрақсыз күй; ондай затты шайқап қалса немесе ішіне кіщкентай қиыршық салып жіберсе, лезде қатады және температурасы өзінің кату температурасына дейін көтеріледі.<ref>Қазақ тілі терминдерінің салалық ғылыми түсіндірме сөздігі: Химия. Н.Нұрахметов, А.Ниязбаева, Р.Рысқалиева, Н.Далабаева. — Алматы: "Мектеп" баспасы, 2007. — 336 бет. ISBN 9965-36-416-8</ref>

Дереккөздер

<references/>

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}}


{{#ifeq:|Үлгі

| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Аса суыту|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }}